1News Online:
Home » » Lawak - Apa Kaitan Mat Rempit & Kuih Semprit ??

Lawak - Apa Kaitan Mat Rempit & Kuih Semprit ??

Monday, October 29, 2012 | 1:41 AM



orang lain sibuk buat kuih aku sibuk update blog...hahaaha..maklum la zaman dah moden..semua kuih main beli je..nak suruh mak aku buat...beliau tak nak sebab takde orang nak tolong kat rumah..kalau suruh buat kuih je duk sibuk suruh aku cari menantu untuk dia...tu yang malas nak suruh mak aku buat kuih haish..

kali ni aku nak share satu cerita pasal mat rempit dan kuih semprit di mana mereka ada kaitan antara satu sama lain...

mat seorang penghantar kuih semprit..

pada satu hari mat bawa sempritnya utk di hantar kepada pelanggan

mat membawa motonya dengan laju.

kerana semperitnya perlu di hantar dengan segera

mat terlalu mengejar masa lalu membawa motor dengan laju

dengan kelajuan moto itu mat rasa tidak memadai

lalu mat pn membaringkn badanya dengan meluruskan kaki belakang

dengan ala-ala gaya superman mat mendapati matonya bertambah laju

di dalam bakulnya ada semprit yg perlu di hantar segera tepat pada waktunya

dengan harapan pelanggan tidak marah kn beliau

tiba-tiba mat terlanggar seeko kerbau

lalu jatuh dan beliau pn mati

orang ramai yg datang melihat

"ish3....kesian mat semprit....."kata salah seorang yg mengenalinya mat

"Ooo...kesian2...tapi mmg laju dia bawak moto tadi siap ala-ala superman yang saya nampak.."kata seseorang yg mendengar tapi tidak mengenali mat

sejak ari itu sape2 yg bawak moto laju lagi2 kalau ala-ala superman orang kata mat rempit(mat semprit)

p/s : korang faham tak cerita ni sebenar nye...??? kalau faham cube explain kat aku..dari tadi aku duk pening nak memahami cerita ni..kalau korang tak paham gak maknenye cerita ni yang biol hahahaah.. :p

Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger