1News Online:
Home » » Tutorial Blog - Sorokkan komen di blogspot

Tutorial Blog - Sorokkan komen di blogspot

Wednesday, October 31, 2012 | 4:43 AM




Ada reader tanya aku kat Fan Page Rojakstory, macam mana nak sorokkan kotak komen. Ha! Itu gunanya ada Fan Page tu. Untuk senang aku baca soalan korang instead of Formspring atau by e-mail. Sebab aku MALAS nak buka e-mail atau Formspring ok. Entah apa lah fungsinya Contact Me tu kan. Mesti ada yang cakap macam tu. Maaf aku tak ada jawapan untuk itu.haha.

Baiklah. Tutorial ini hanya untuk blogspot yang memakai embedded comments. Kalau pop up pun boleh tapi kotak komen akan hilang. ;). Btw, trick ni tak jalan kat blog yang pakai comment form dari third party contohnya Disqus Comment yang slow nak loading tu!

Tutorial ni aku dapat dari Teratak Muncet. Template blog ni pun aku cekau dari dia dan dengan SUKA SUKInya aku edit jadi theme lollipop.haha.

Untuk teruskan membaca, klik pada link di bawah.....
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger