1News Online:
Home » , , » Arsenal tiada harapan lagi?

Arsenal tiada harapan lagi?

Monday, November 5, 2012 | 1:18 PM


Bekas kapten Arsenal Tony Adams menyatakan bahawa kegagalan pasukan untuk mengekalkan pemain terbaik, telah meninggalkan mereka dengan harapan kosong.

Pasukan Gunners telah mengalami kekalahan 2-1 dalam perlawanan lawatan menentang Manchester United di Old Trafford pada hari Sabtu - sebuah keputusan yang telah meninggalkan mereka dengan jarak sembilan mata di belakang pasukan teratas liga, Red Devils.
Gol pertama United dijaringkan oleh Robin van Persie yang telah meninggalkan Arsenal pada musim panas setelah ia diumumkan bahawa beliau tidak akan melanjutkan kontrak bersama pasukan itu.
Beliau telah mengikut langkah Cesc Fabregas, Samir Nasri dan Gael Clichy, dan Adams telah memberitahu program BBC Radio FIVE Live's Sportsweek: "Saya juga tidak ke mana dalam akhir tahun kontrak saya.
"Anda tidak boleh melepaskan mereka dengan mudah pada akhir tahun kontrak. Anda ingin meraih kemenangan dan cara yang terbaik adalah untuk mengekalkan pemain terbaik dalam pasukan dan jika anda menjual mereka, anda tidak mampu berjuang untuk kejohanan.
"Kami telah melepaskan beberapa pemain hebat beberapa tahun baru-baru ini."
Adam mempercayai bahawa anak didik Arsene Wenger masih boleh mengharapkan kedudukan empat teratas dalam Liga Juara-Juara pada masa ini.
"Jika Wenger berjaya membawa pasukan di kedudukan empat teratas liga, beliau telah melakukan yang terbaik," beliau menambah.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger