1News Online:
Home » , » AVB bertekad tewaskan Arsenal

AVB bertekad tewaskan Arsenal

Friday, November 16, 2012 | 4:30 PM


Andre Villas-Boas tidak meragukan bahawa Tottenham mampu mengakhiri masa silam selama 18 tahun dengan mengekalkan tempat di atas Arsenal dalam kedudukan.

Tottenham akan bertemu Arsenal dalam salah satu perlawanan domestik yang amat dinantikan ramai pada hari Sabtu -  perlawanan antara kededua pasukan Utara London itu.
Spurs tidak pernah mengakhiri dengan tempat di atas Arsenal dalam saingan Liga Perdana Barclays sejak Gerry Francis dijadikan pengurus pasukan pada musim 1994-95.
Sejak tahun itu, Arsenal telah memenangi tujuh kejohanan dan melayakkan diri ke perlawanan akhir dalam saingan Liga Juara-Juara sementara Tottenham terpaksa berjuang untuk mengekalkan tempat.
Pada musim lalu di bawah bimbingan Harry Redknapp, pasukan telah memperolehi kelebihan sepuluh mata di atas Arsenal pada akhir bulan Februari namun satu kesilapan kecil membenarkan pasukan Arsene Wenger untuk meraih tempat ketiga.
Ia mungkin berlaku pada musim ini memandangkan Arsenal sedang menghadapi cabaran sukar untuk mengekalkan temapt dalam liga dan pengurus Portugis itu tidak meragukan bahawa perubahan mungkin berlaku di Utara London.
"Kami harus mendapat tempat di atas Arsenal. Ia mungkin terjadi. Kami ingin lebih meningkat dalam kedudukan. Anda akan menghadapi pelbagai cabaran hanya untuk mengekalkan tempat ke empat." Villas-Boas berkata di persidangan akhbar.
"Arsenal pernah memenangi trofi baru-baru ini dan mereka telah melangkah masuk saingan Liga Juara-Juara. Itu adalah salah satu tujuan pasukan pada masa hadapan. Kami semakin hampir untuk mencapainya."
Villas-Boas telah melalui pengalaman pertama di London pada musim lalu apabila pasukan Chelsea beliau bertemu QPR dan Fulham.
Kelebihan hanya satu mata antara kededua pasukan itu dalam liga - Spurs mempunyai kelebihan satu mata di atas Arsenal yang sedang berada di tempat ke lapan - dan kualiti pasukan pada masa ini telah membuat ramai orang tertunggu-tunggu akan keputusan akhir.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger