1News Online:
Home » , , » Cantona: Gantikan Fergie? Kenapa Tidak

Cantona: Gantikan Fergie? Kenapa Tidak

Thursday, November 15, 2012 | 6:10 PM


Manchester - Eric Cantona berharap Sir Alex Ferguson akan terus menjadi pengurus Manchester United. Tetapi Cantona mengaku tidak akan menolak jika ada kesempatan untuk menggantikan bekas bosnya itu.

Walau hanya lima musim bersama MU, Cantona telah mendapat status "lagenda". Bekas pemain  berasal dari Perancis ini membantu pasukan meraih lima gelaran Liga Primer, dua Piala FA dan tiga Charity Shield (sekarang Community Shield).

Ferguson, yang tahun ini akan berusia 71 tahun belum mahu berundur walaupun MU digulingkan Manchester City dari takhta juara Liga Primer pada musim ini. Dia juga pernah mengatakan akan terus melatih selagi keadaan kesihatannya baik.

"Alex Ferguson masih muda, mempunyai banyak tenaga, sangat mencintai permainan ini, masih mempunyai banyak benda untuk diberikan, dan seterusnya," kata Cantona kepada Daily Mirror.

"Dan saya ingin melihat mereka memenangi banyak perkara dan saya ingin Ferguson menjadi pengurus selamanya. Dia adalah seorang pemenang, itulah mengapa dia memenangi banyak perkara."

"Yang luar biasa tentang dia, perlawanan selanjutnya seperti perlawanan pertama di dalam kariernya dan dia memberi anda kegairahannya, cintanya pada sukan ini dan cinta akan memenangi banyak perkara lagi."

Meskipun begitu, ketika ditanya sama ada bersedia menggantikan Ferguson melatih MU, Cantona tidak menolak.

"Saya akan bercakap 'United adalah khas', tentu saja saya bersedia. Sekarang saya masih bekerja di New York Cosmos," tambah Cantona.

"Tapi jika suatu hari nanti ada kesempatan, kenapa tidak?
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger