1News Online:
Home » , , » Chamakh akan tinggalkan Arsenal?

Chamakh akan tinggalkan Arsenal?

Tuesday, November 6, 2012 | 4:51 PM

London - Jarang diberi kesempatan bermain membuat Marouane Chamakh memikirkan untuk melarikan diri dari Arsenal. Dia bersedia untuk pergi dari Emirates Stadium pada permindahan Januari nnti.

Di bawa dari Bordeaux pada musim panas 2009, Chamakh jarang mendapat kesebelasan utama  dalam skuad The Gunners. Pemergian Robin van Persie ke Manchester United musim ini pun tidak diberi peluang, kerana pasukan justeru membeli dua penyerang baru: Lukas Podolski dan Olivier Giroud.

"Perlawanan di kelab seperti Arsenal kelihatan sukar, seperti yang disangkakan. Semua bergantung pada saya untuk membuktikannya. Tetapi jika dalam dua, tiga bulan tiada perubahan, saya harus membuat keputusan," ujarnya kepada stesen radio Perancis RMC yang disiarkan Soccerway.

"Setelah Robin van Persie pergi, saya rasa boleh bermain lebih banyak. Saya katakan bahawa saya mendapat tempat untuk bermain. Tetapi waktu permainan saya tidak bertambah. Saya tak bodoh, saya akan pergi."

Kembali semula ke Bordeaux boleh menjadi alternatif penyerang yang meledak keseluruhan 14 gol dan 10 hantaran tepat dalam 65 penampilannya bersama Arsenal. Walaupun demikian, Chamakh mengaku masih mengutamakan untuk bermain di Premier League.

"Bordeaux? Itu boleh jadi penyelesaian jika saya memutuskan untuk pergi (dari Arsenal). Tetapi keutamaan saya adalah untuk bermain di Premier League," tegasnya.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger