1News Online:
Home » , , » City selesaikan masalah pertahanan

City selesaikan masalah pertahanan

Friday, November 16, 2012 | 4:38 PM


Pemain pertahanan Manchester City Aleksandar Kolarov mengakui bahawa pasukan beliau sedang menghadapi kesukaran untuk mempertahankan set-pieces.

City telah mengalami masalah di kubu pertahanan pada musim ini dan ia telah mensia-siakan peluang mereka dalam kededua Liga Perdana dan Liga Juara-Juara.
Pasukan Citizens kurang memuaskan ketika mempertahankan set-pieces; pasukan telah membolosi dua kali dari tendangan sudut dalam keputusan seri 2-2 menentang Ajax dalam saingan Liga Juara-Juara minggu lalu dan telah ketinggalan kepada Tottenham pada hari Ahad setelah Steven Caulker mengambil kesempatan ke atas pertahanan lemah dalam kotak penalti City untuk menyempurnakan tendangan percuma Tom Huddlestone.
Walaupun kelemahan di benteng pertahanan telah dipersalahkan aats kesilapan pengurus Roberto Mancini yang telah menggunakan system penandaan zon untuk mempertahankan set-pieces, Kolarov yakin bahawa ia bukan kesalahan sistem tetapi kekurangan persiapan untuk mengukuhkan kubu pertahanan dan yakin bahawa mereka mampu meningkat pada masa akan datang.
Katanya kepada Berita Malam Manchester, pemain Serbia itu berkata: "Kami harus memperbaiki dalam permainan set-pieces kerana kami telah membolosi dua gol menentang Ajax dan Liga-Liga Juara dan sekali lagi pada hari Ahad menentang Spurs.
"Kami telah menanda dari zon ke zon dan tiada pemain tahu jika mereka perlu menanda seorang pemain.
"Kami sedar bahawa kami harus lebih berjuang tetapi kami telah memberikan reaksi yang baik walaupun ketinggalan. Itu paling penting.
"Kami harus memperbaiki dalam segi prestasi dalam pertemuan bersama Tottenham dan juga dalam sesi latihan.
City yang kini di tempat kedua dengan 25 mata akan bertemu Aston Villa di Etihad Stadium dalam perlawanan seterusnya.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger