1News Online:
Home » » Fergie Minta Welbeck Bersabar

Fergie Minta Welbeck Bersabar

Saturday, November 17, 2012 | 8:36 PM


Manchester - Dengan prestasi konsisten dan usia yang masih muda baru 21 tahun, Danny Welbeck kini disanjung sebagai salah satu penyerang England. Alex Ferguson berjanji akan memberinya lebih banyak peluang bermain.

Sejak musim lalu, Welbeck tampil 40 kali perlawanan bersama The Red Devils dengan keseluruhan 12 gol. Akan tetapi, masa ini MU mempunyai duo terbaik Wayne Rooney dan Robin van Persie, dan super-sub Javier Hernandez. Hasil daripada itu, Welbeck mesti bersabar, dan hanya tampil dalam 12 perlawanan dengan hanya satu gol.

Untuk Welbeck boleh selalu diturunkan, sementara ini Ferguson kerap meletakkannya sebagai cut inside forward. Pun demikian, pengurus 70 tahun itu berjanji akan memberinya satu tempat untuk Welbeck jika sudah tiba masanya nanti.

"Dengan kedatangan Robin dan adanya Wayne Rooney, anda akan cenderung memanfaatkan pengalaman kedua-duanya. Yang patut kami lakukan masa ini adalah membuat alternatif lain agar Danny dapat sama menyumbang," jelas Fergie di ESPN Star.

"Pencapaian terbaik Danny sebenarnya apabila dia bersama England. Dia belum mempunyai peluang bermain sebagai pemain tengah bersama kami, tapi waktu tersebut akan tiba. Masa ini kami cenderung memainkannya sebagai sayap kiri, di mana perkara tersebut tidak adil untuknya. Tapi dia telah menunjukkannya ketika bersama England, dan itu menjadi aset bagi kami, "kata Fergie.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger