1News Online:
Home » , , » Gerrard bakal mencatat nama

Gerrard bakal mencatat nama

Thursday, November 8, 2012 | 8:24 PM


Steven Gerrard bakal mencatat nama beliau sebagai pemain England ke enam yang telah membuat 100 penampilan.

Walaupun pengurus Roy Hodgson mendedahkan bahawa beliau akan mengecualikan Gerrard setelah perlawanan Piala Dunia yang kurang memuaskan bersama Poland di Warsaw, ia difahamkan bahawa pemain tengah Livepool itu akan diturunkan dalam pengumuman skuad pada pagi Khamis.
Ia juga bermakna bahawa Gerrard akan menyertai pemain seperti Peter Shilton, David Beckham, Bobby Moore, Bobby Charlton dan Billy Wright untuk mencatat nama sebagai pemain England ke enam yang telah membuat 100 penampilan.
Ashley Cole yang juga memegang rekod 99 penampilan, dikatakan tidak akan menyertai Gerrard setelah dikecualikan dalam perlawanan Liga Juara-Juara pasukan Chelsea menentang Shakhtar Donetsk pada malam Rabu dengan kecederaan hamstring.
Kehadiran Gerrard telah menonjolkan kasih sayang Hodgson terhadap pasukan Sweden, sebuah negeri di mana beliau telah menolong untuk meningkatkan sukan bola sepak semasa dua tahun bertugas sebagai pengurus pasukan bersama Halmstad dan Malmo. 
Sir Alex Ferguson dilaporkan telah membenarkan Rooney untuk bermain. Beliau tidak perlu bimbangkan ke atas permintaan Hodgson kerana pasukan England akan berlatih di pusat latihan Manchester United di Carrington pada hari Ahad dan Isnin. Rooney juga akan disertakan bersama rakan sepasukan Ashley Young yang baru pulih akibat kecederaan lutut yang telah mengecualikan beliau dari perlawanan England setakat ini.
Beberapa pemain baru bakal membuat penampilan pertama seperti pemain muda Liverpool, Raheem Sterling dan pemain pertahanan Arsenal, Carl Jenkinson
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger