1News Online:
Home » , » Jurgen Klopp memuji Real Madrid

Jurgen Klopp memuji Real Madrid

Wednesday, November 7, 2012 | 7:50 PM


Pengurus Borussia Dortmund Jurgen Klopp memberikan pujian kepada Real Madrid setelah keputusan seri 2-2 di Santiago Bernabeu pada hari Selasa.

Dortmund yang telah berjaya mendahului dalam perlawanan menentang Real sebelum diikat dengan jaringan gol lewat oleh Mesut Ozil.
Klopp turut memberikan pujian kepada kualiti permainan pada malam itu dan mengakui bahawa ia adalah sebuah pertemuan yang sukar.
"Ia mencabar untuk berlatih sebelum menentang pasukan seperti Real Madrid dan kededua pasukan telah berjuang sepanjang perlawanan.
"Pasukan amat hebat dalam babak berdua dan kami turut fokus untuk berjuang pada babak seterusnya. Kami diletakkan di bawah tekanan pada akhir perlawanan tetapi saya pasti bahawa kami mampu mendapat jaringan gol ketiga.
"Kami amat bertuah dalam perlawanan. Jika tidak, kami tentu membolos sekurangnya lapan gol," Klopp menjelaskan.
"Saya berpendapat bahawa Jose Callejon telah diturunkan untuk memanfaatkan sepakan percuma dan turut terlibat dalam gol penyamaan. Sudah tentu ia amat kesal untuk membolos gol pertama pada sesaat babak pertama berakhir. Kami telah membuat pasukan lawan terkial-kial dalam babak kedua.
Beliau juga memuji para penyokong Dortmund yang telah hadir dalam perlawanan: "Para penyokong telah memanaskan suasana di padang."
Dortmund kini berada di tempat teratas Kumpulan D dengan satu mata hadapan Real Madrid dan bakal mengekalkan tempat dalam pusingan seterusnya jika mereka menewaskan Ajax pada 21 November.

Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger