1News Online:
Home » , , » Mancini nafi bermusuh dengan Mourinho

Mancini nafi bermusuh dengan Mourinho

Wednesday, November 21, 2012 | 5:23 PM


Pengurus Manchester City Roberto Mancini menolak dakwaan bermusuhan dengan Jose Mourinho sebelum pertemuan pasukan dalam Liga Juara-Juara.

Walaupun pernah bertemu hanya satu kali sejak Mourinho mengatasi Mancini di Inter Milan pada 2008, pasangan itu dikatakan sedang bermusuhan. Tekanan diletakkan kepada beliau setelah Mourinho ditugaskan di Dan Siro diikuti kejayaan pengurus itu meraih kejohanan Liga Juara-Juara musim lalu.
Namun, Mancini telah menolak dakwaan itu dan ingin menumpukan perhatian untuk meraih kemenangan di Stadium Etihad. Beliau turut mengucapkan tahniah kepada Mourinho untuk perlawanan ke 100 beliau dalam pertandingan.
Mancini berkata: "Syabas kepada beliau. Untuk menyertai sebanyak 100 perlawanan dalam Liga Juara-Juara pada umur 49 tahun sangat mengagumkan namun fokus dalam perlawanan esok bukan antara Mourinho dan Mancini.
"Pemain pasukan lebih penting dari kami."
Anak lelaki Mancini, Andrea yang sedang bermain untuk pasukan Sepanyol Real Valladolid, menyatakan bahawa bapa beliau mempunyai lebih pengetahuan tentang bola sepak dari Mourinho.
Beliau turut menyatakan Mourinho lebih bermotivasi dan menambahkan bahawa pengurus terbaik pada pendapat beliau akan menjadi campuran kededua pengurus.
Roberto Mancini berkata: "Anak saya mempunyai pendapat sendiri dan saya menghormatinya. 
"Jika anda menujukan soalan yang sama kepada anak lelaki Mourinho, sudah tentu mereka akan mengatakan yang sama."
Setelah memungut dua mata dari empat perlawanan pertama mereka dalam Kumpulan D, City kini harus menewaskan pasukan gergasi Sepanyol itu untuk mengekalkan harapan tipis melangkah masuk peringkat kalah mati.
Bukan hanya itu, mereka juga perlu mengalahkan Borrusia Dortmund dalam perlawanan seterusnya dan mengharapkan bahawa keputusan akan menyebelahi nasib pasukan untuk mengelak dari penyingkiran untuk kali kedua berturut-turut.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger