1News Online:
Home » , , » Pandangan Terhadap City Berubah

Pandangan Terhadap City Berubah

Tuesday, November 13, 2012 | 2:52 PM


Manchester - Beberapa tahun lalu, tidak ada yang peduli jika Manchester City tidak bermain dengan baik. Namun, setelah menjadi juara pada musim lalu, pandangan terhadap mereka pun sudah berubah.

City memenangi gelaran tersebut pada hari terakhir musim 2011/2012. Kemenangan 3-2 atas Queens Park Rangers membuat mereka menduduki tempat teratas dengan kelebihan perbezaan gol ke atas Manchester United.
Gelaran Liga Inggeris pertama dalam tempoh 44 tahun itu kemudian membuatkan pandangan terhadap City berubah. Dulu adalah pasukan belasahan sahaja, kemudian mendapat suntikan dana luar biasa, dan menjadi pasukan dengan status juara bertahan. 

"Ada beberapa masa di setiap musim, di mana anda tidak bermain dengan baik. Anda mungkin saja ketandusan gol, atau kehilangan tiga-empat pemain," kata Roberto Mancini di Sportinglife.

"Pada masa-masa seperti itu, adalah penting untuk tetap tenang dan bekerja keras. Dalam bola sepak, setiap perkara boleh berubah dengan cepat."

City kini berada di kedudukan dua teratas hanya tertinggal dua mata di belakang United. Akhir minggtu lalu, mereka menang tipis 2-1 atas Tottenham Hotspur selepas ketinggalan 0-1 lebih dulu.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger