1News Online:
Home » , , » Pogba - Sir Alex Ferguson suka berlawak di bangku simpana

Pogba - Sir Alex Ferguson suka berlawak di bangku simpana

Tuesday, November 13, 2012 | 4:04 PM


Apa yang anda bayangkan mengenai pengganti Sir Alex Ferguson nanti? Marah-marah? Bekas pemain Manchester Unted, Paul Pogba, terus mengatakan sebaliknya.

Penampilan Fergie yang serius nampak jelas apabila pengurus berusia 70 tahun itu nenonton The Red Devils berlawan. Mimik wajah yang tegang sambil mengunyah gula-gula getah selalu menghiasi bangku simpanan MU hampir sepanjang dua babak perlawanan.

Tidak hanya itu, Fergie juga terkenal menjadi pengurus yang tak segan memberi hukuman pada pemainnya meskipun berstatus sebagai pemain bintang. Apa yang dilakukan oleh pengurus asal Scotland itu disebut dengan nama 'hairdryer treatment'.

Salah satu contoh 'hairdryer treatment' yang paling diingati adalah kes yang melibatkan David Beckham. Sebab perselisihan itu, Fergie  menjual Beckham ke Real Madrid di awal musim 2003-2004.

Walaupun demikian, Pogba menggambarkan situasi yang berbeza ketika di bangku simpanan. Pemain bola sepak yang kini membantu Juventus itu memberitahu bahawa Fergie suka bergurau.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger