1News Online:
Home » , » Sukan - Terkini: Hulkenberg serta Sauber

Sukan - Terkini: Hulkenberg serta Sauber

Friday, November 2, 2012 | 2:03 AM


Sauber telah mengesahkan bahawa pemandu Force India Nico Hulkenberg akan menyertai pasukan mereka pada musim 2013 nanti.

Hulkenberg telah kembali berlumba dalam Formula One pada awal tahun bersama pasukan Force India setelah menjadi pelumba gantian untuk pasukan Silverstone itu selama setahun.
Sebelum itu, Hulkenberg telah menyertai pasukan Williams hanya untuk dikecualikan pada akhir kempen penampilan beliau pada tahun 2010 apabila ia diumumkan bahawa pasukan ingin menawar pemandu di Pastor Maldonado.
Ia telah berlaku walaupun Hulkenberg telah menongjolkan perstasi yang hebat pada musim di Brazil yang turut menjadi salah satu persembahan terbaik beliau.
Pemandu Jerman yang berumur 25 tahun itu menyerlah pada musim ini dan Sauber, yang sedar mencari pengganti Perez, telah menawar Hulkenberg.
Prinsipal pasukan Monisha Kaltenborn berkata: "Kami telah memerhatikan Nico selama ini dan persembahan beliau telah menarik perhatian kami.
"Kami telah lama menyaksikan beliau dalam GP2 dan Formula One. Beliau telah memikat hati pasukan dalam perlumbaan di Interlagos pada tahun 2010 walaupun sedang berada dalam keadaan yang sukar.
"Beliau telah menunjukkan bahawa beliau mampu menggunakan peluang dengan baik.
"Saya berpendapat bahawa beliau mampu menyesuaikan diri dalam pasukan Sauber. Kami akan menantikan kehadiran beliau."
Berbaki tiga perlumbaan terakhir, Hulkenberg mempunyai jarak lima mata di hadapan rakan sepasukan Force India Paul di Resta sementara pasukan Sauber cuba mengekalkan tangga ke enam dalam kedudukan.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger