1News Online:
Home » , , » Walcott belum pasti sihat

Walcott belum pasti sihat

Saturday, November 17, 2012 | 12:47 AM


Penyerang Arsenal Theo Walcott akan melalui ujian kecergasan sebelum perlawanan Liga Perdana Braclays bersama musuh saingan utara London Tottenham.

Pemain yang berumur 23 tahun itu telah dikecualikan dari perlawanan persahabatan di Sweden setelah mengalami kecederaan punggung otot dalam perlawanan seri 3-3 menentang Fulham pada minggu sebelum itu.
Arsenal juga akan meneliti kesihatan penjaga gawang Wojciech Szczesny yang mungkin kembali bermain untuk kali pertama sejak bulan September setelah pulih dari kecederaan buku lali. Pemain tengah Alex Oxlade-Chamberlain turut dikatakan akan melalui ujian yang sama.
Pengurus Arsene Wenger berkata di laman web rasmi pasukan, www.arsenal.com: "Mereka kesemua mempunyai peluang untuk bermain dalam skuad.
"Walcott tidak bermain menentang Fulham jadi beliau akan melalui ujian, sama seperti Szczesny."
Wenger turut mendedahkan kembimbangan beliau untuk menurunkan Bacary Sagna setelah pemain pertahanan Perancis itu baru pulih dari kecederaan kaki patah.
"Sagna telah bermain dalam tiga perlawanan tetapi beliau tidak beraksi selama enam bulan sebelum itu."
Pemain tengah Jack Wilshere juga akan diturunkan setelah beliau digantung untuk perlawanan Fulham memandangkan beliau tidak membuat kesilapan yang sama dalam pasukan kebangsaan England di Stockholm. Pemain pertahanan Carl Jenkinson juga telah mewakili pasukan kebangsaan untuk kali pertama sebagai pemain gantian pada babak kedua.
Wenger mengharapkan bahawa skuad yang mempunyai kebanyakan pemain sibuk dalam perlwanan kebangsaan, akan tampil sihat terutama Santi Cazorla yang akan melalui perjalanan selama 20 jam dari Panama.
"Untuk bermain dalam skuad, ia mempunyai kelebihan dan kelemahan seimbang. Kami mengharapkan bahawa pemain akan cergas sebelum hari Sabtu."
Arsenal telah jatuh 11 mata di belakang juara Liga Perdana Manchester United dan peluang untuk pasukan Wenger meraih kejohanan diragukan lagi.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger