1News Online:
Home » , , » Arsenal Kalah, Peminat Marah dan Minta Wenger Mundur

Arsenal Kalah, Peminat Marah dan Minta Wenger Mundur

Wednesday, December 12, 2012 | 1:57 PM


Arsenal seakan tidak berhenti dihantui masalah. Sejak kekalahan di tangan Bradford di suku akhir  Piala Capital One, mereka juga terpaksa menghadapi kemarahan peminat sendiri.

Arsenal tampil dengan semua pemain utama semasa bertandang ke tempat Bradford di Stadium Valley Parade. Namun, setelah bermain seri 1-1 sehingga akhir masa tambahan, mereka terpaksa menyerah kalah 2-3 pada penentuan penalti.

Perkara tersebut membuatkan peminat The Gunners marah. Beberapa peminat meluahkan kekesalan melalui jaringan sosial dan radio tempatan, bahkan ada peminat yang menyarankan pengurusan kelab untuk memecat pengurus, Arsene Wenger.

"Ini adalah kesalahan pemain dan Wenger." kata seorang peminat seperti diberitakan The Sun.

Peminat lainnya mengatakan: "Tentunya ini adalah waktu untuk Wenger mundur. Kekuatan penuh yang dimiliki Arsenal tidak boleh ditingkatkan. Maksudnya, meskipun dia seorang legenda, semua bergantung kepadanya. Wenger harus pergi."

Dengan hasil negatif di Valley Parade, Arsenal gagal melangkah ke semifinal Piala Capital One.  Kelab Premier League yang lain, Norwich City, juga gagal melangkah ke semi final sebab kalah kepada Aston Villa.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger