1News Online:
Home » , , » Arsenal Perlu Tingkatkan Pretasi

Arsenal Perlu Tingkatkan Pretasi

Friday, December 7, 2012 | 3:45 PM


Menurut pemain tengah Mikel Arteta, pemain Arsenal inginkan lebih sesi latihan untuk memperbaiki prestasi pasukan yang lemah.

Pasukan Gunners akan menerima kunjungan West Brom esok di tempat ke sepuluh dalam Liga Perdana Barclays diikuti kekalahan 2-0 menentang Swansea pada hujung minggu di Emirates Stadium.

Situasi itu telah menjejaskan keyakinan pasukan yang baru dikalahkan oleh Olympiacos pada pertengahan minggu. Ia turut membimbangkan ramai penyokong Arsenal - dan Arteta menyatakan bahawa pemain merasakan yang sama.

Beliau memberitahu the Daily Mirror: "Ramai orang amat kecewa dengan kami dan pemain pasukan berang dengan prestasi lemah. Saya berpendapat bahawa ia adalah sesuatu yang baik. Ia bermakna bahawa pemain merasakan yang sama dan turut bimbang dengan situasi ini. Mereka sedar apa yang perlu dilakukan.

"Di Arsenal, anda mempunyai permain yang ingin memberikan seratus peratus dalam permainan dan ia sentiasa terukti dalam bilik persalinan.

"Anda dapat melihat wajah pemain, kekecewaan kami setelah dikalahkan. Mereka ingin menyelesaikan masalah ini. Anda memerlukan pemain yang ingin dan bertekad melalui lebih sesi latihan untuk memperbaiki. Ia bergantung kepada individu untuk bekerja lebih keras."

Sementara Arteta menerima kenyataan bahawa Arsenal masih mempunyai perjalanan yang jauh untuk menonjolkan yang terbaik pada masa ini, kekalahan mengatasi Swansea adalah sesuatu yang sukar untuk diterima.

"Kami belum menang dalam beberapa perlawanan sebelum itu dan kekalahan pada minggu lalu amat sukar untuk diterima oleh pasukan." beliau berkata.

"Anda harus meneliti diri sendiri dan merujuk kepada pemain yang lain. Perkara paling penting adalah sikap individu. Kami harus menang tidak kira apa jua."

Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger