1News Online:
Home » , , » Arsenal Terus Di Ejek Peminat

Arsenal Terus Di Ejek Peminat

Thursday, December 6, 2012 | 1:12 AM


London - Arsenal yang tengah tampil buruk terus mendapat cemohan dari peminatnya. Tomas Rosicky mengatakan bahawa ejekan tidak akan membantu The Gunners untuk segera bangkit.

Pasukan 'The Gunners' masa ini berada di tangga ke-10 Liga Inggris dengan 21 mata hasil dari 15 perlawanan. Pencapaian Arsenal itu merupakan yang terburuk sejak Arsene Wenger menguruskan kelab dari tahun 1996.
 
Cepat sahaja para peminat Arsenal marah dengan catatan buruk pasukan kesayangannya itu. Mereka  mengungkap rasa kecewa dengan memberikan cemohan.

Atas perlakuan para peminat, Rosicky memberi tanggapan. Dengan fakta bahawa di dalam skuad Arsenal terdapat beberapa pemain muda seperti, Jack Wilshere, Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson, dan Francis Coquelin, dia menilai ejekan itu tidak akan membantu Arsenal untuk segera kembali ke landasan kemenangan.

"Saya boleh faham rasa kecewa itu, saya juga seorang peminat Arsenal ketika tidak bermain," kata Rosicky kepada Evening Standart seperti diberitahu oleh Sky Sports.

"(Cemohan) itu boleh difahami tapi kami memiliki beberapa pemain muda dan ini tidak membantu. Kami harus tetap bersama seperti apa yang kami lakukan musim pada lalu ketika semua orang mengatakan kami gagal."

"Pretasi yang kami tampilkan ketika bertemu Tottenham (Hotspur) dan AC Milan (di Liga Champions musim lalu), anda boleh merasakan sesuatu yang luar biasa ketika berada di Emirates. Tanpa ada  keraguan, itu adalah perlawanan terbaik ketika saya bermain."

"Kami terpaksa menarik simpati para peminat lagi, itulah hakikatnya. Ia akan sukar tapi kami mampu melakukan sekali lagi. Jika kami adalah pemain bolasepak, Arsenal merupakan tempat yang luar biasa untuk bermain bola sepak," tambah Rosicky
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger