1News Online:
Home » , , » Chelsea Hantar Tawaran Untuk Marcelo

Chelsea Hantar Tawaran Untuk Marcelo

Thursday, December 13, 2012 | 10:11 PM


Setelah kabar angin mengenai perpindahan Ashley Cole pada akhir musim nanti, Chelsea bergegas mencari pertahanan kiri untuk penggantinya. Marcelo sebagai pengganti yang ideal untuk menjadi pertahanan Chelsea.

Seperti dikabarkan oleh calciomercato.it, Chelsea sudah menyediakan dana 30 juta euro untuk mendapatkan pertahanan asal dari Brazil yang berumur 24 tahun. Marcelo memang menjadi salah satu pertahanan handalan Real Madrid, namun kebelakangan ini, posisinya seringkali diambil oleh Fabio Coentrao.

Walaupun belum ada keputusan rasmi dari kedua-dua kelab, namun seandainya Marcelo jadi berpindah ke Stamford Bridge, maka ramai pemain The Blues yang berasal dari Brazil. Selain itu, Marcelo yang masih berusia muda memang sesuai dengan kemahuan pengurusan pasukan yang ingin mengisi skuad dengan pemain muda.

Marcelo yang kini sedang mengalami kecederaan patah tulang kaki, tetap menarik banyak perhatian dari kelab lain untuk mendapatkan khidmatnya yang sudah banyak pengalaman selama menjadi pertahanan Real Madrid.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger