1News Online:
Home » , , , » Chelsea Inginkan Pjanic Sebagai Pengganti Lampard

Chelsea Inginkan Pjanic Sebagai Pengganti Lampard

Wednesday, December 19, 2012 | 10:38 AM


Chelsea dikabarkan akan membawa pemain tengah AS Roma, Miralem Pjanic, pada akhir musim ini. Pemain pasukan nasional Bosnia itu dibawa masuk The Blues untuk menjadi pengganti Frank Lampard.

Kontrak Frank Lampard bersama Chelsea akan berakhir pada musim panas 2013. Pemain tengah berusia 33 tahun itu di beritakan akan meninggalkan Stamford Bridge kerana sehingga masa ini pihak The Blues belum membuat tawaran memanjangkan kontrak.

Chelsea disebut-sebut sudah mula bergerak untuk mencari pengganti Lampard. Kabar angin mengatakan pemain yang diminati The Blues adalah Miralem Pjanic. Gaya permainan pemain berusia 22 tahun itu memang tidak jauh berbeza dengan Lampard.

"Saya sangat teruja dikaitkan dengan pasukan besar Chelsea, juara Eropa. Namun, perlu diingatkan saya masih terikat kontrak dengan AS Roma," kata Pjanic kepada Sky Sports.

"Apakah saya boleh menggantikan peranan Lampard? Dia adalah seorang legenda Chelsea. Dia telah memberikan banyak gelaran untuk Chelsea dan saya berharap suatu masa nanti boleh mengikuti jejaknya," lanjut Pjanic.

Laporan di Itali mengatakan Roma tidak akan menghalang Pjanic pergi. I Giallorossi dikabarkan telah meletak harga sebanyak 15 juta euro untuk Pjanic.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger