1News Online:
Home » , , » Fergie mengaku masih kecewa

Fergie mengaku masih kecewa

Thursday, December 20, 2012 | 12:38 PM

Pengurus Manchester United, Sir Alex Ferguson mengakui masih kecewa dengan kegagalan United untuk menjulang kejohanan Liga Perdana musim lalu.

City telah meraih kejohanan Liga Perdana pada musim lalu apabila penyerang Edin Dzeko dan Sergio Aguero menjaringkan gol lewat menentang QPR yang sedang beraksi dengan sepuluh pemain dalam perlawanan terakhir, untuk memungut mata maksima sekaligus mengikat United dalam kedudukan di tempat utama. City turut digelarkan pemenang apabila mereka berjaya mengatasi United dalam pembezaan gol.

Ia dijangkakan bahawa United mampu menang kejohanan dengan mudah pada musim lalu apabila pasukan Red Devils mempunyai jarak lapan mata dalam kedudukan tetapi pasukan bimbingan Ferguson gagal untuk mengekalkan tempat utama di mana pengurus Scotland itu mengakui masih kecewa.

"Saya masih kesal dengan keputusan itu kerana kami telah membazirkan usaha sepanjang musim dengan mudah," Ferguson memberitahu Daily Mirror.

"Hari terakhir pada musim lalu telah mencatatkan nama dalam sejarah Manchester United.
"Kini, pemain pasukan lebih bersemangat untuk tidak membenarkan City menang untuk kali kedua berturut-turut."

Ferguson yang telah mengurus United selama tempoh 26 tahun, turut meluahkan keyakinan bahawa kelab yang sering mengubah pengurus akan menjejaskan prestasi pasukan pada masa akan datang dan menyatakan bahawa pasukan harus kekal dengan satu pengurus sebelum mampu meraih kejayaan.

"Beberapa kelab telah mengubah pengurus beberapa kali sehingga ia menimbulkan masalah dalam bilik persalinan dan ia tampil berbahaya untuk pasukan pada masa akan datang," Ferguson menambahkan.

"Pengurus baru harus memastikan bahawa mereka mampu membawa kemenangan. Kemudian, mereka boleh menawar beberapa pemain berpengalaman untuk serta kelab, terutama pemain yang pernah dibimbing sebelum itu.

"Pada pendapat saya, ia lebih penting untuk pasukan menubuhkan struktur bukan hanya dalam segi permainan."

United kini berada di tempat utama dalam kedudukan Liga Perdana dan bakal bertemu Swansea dalam perlawanan seterusnya

-ESPN
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger