1News Online:
Home » , , » Fletcher: City mampu mengancam United

Fletcher: City mampu mengancam United

Tuesday, December 4, 2012 | 12:35 PM

Darren Fletcher yakin bahawa Manchester City mampu menang dalam perlawanan derby Manchester pada hari Ahad jika kubu pertahanan tidak memperbaiki.

United telah melebarkan jarak di tempat utama ke tiga mata pada hujung minggu setelah pesaing terdekat, Manchester City hanya mampu terikat dengan Everton malah pasukan Red Devils berjaya memungut kesemua tiga mata dalam perlawanan menentang Reading.

Namun, Fletcher dan rakan sepasukan tidak menang mudah bersama Reading apabila mereka mengancam Red Devils sepanjang perlawanan. Benteng pertahanan United yang kelihatan lemah, telah menjadi kebimbangan apabila mereka gagal mempertahankan set-pieces.

Menantikan perlawanan derby Manchester mengatasi pasukan lawan, City pada hari Ahad, pemain tengah Manchester United itu sedar bahawa kesilapan dalam kubu pertahanan mampu memberikan lebih peluang kepada City yang mempunyai jentera serangan yang kuat.

"Kami tidak boleh membolosi jaringan gol," Fletcher berkata kepada ESPN.
"Kami turut bimbang dan tidak ingin melakukan kesalahan yang sama. Ia adalah kesilapan individu terutama dalam set-pieces.

"Namun, kami telah beraksi dengan baik. Kami mampu bangkit semula.

"Menentang pasukan seperti City, mereka tentu akan mengambil kesempatan ke atas pertahanan yang lemah jadi kami harus kuat berjuang.

"Kadang kala, anda harus menumpukan perhatian kepada permainan yang lebih besar untuk memastikan bahawa ia tidak berlaku sekali lagi."

Pada masa ini, kededua United dan City sedang fokus dalam permainan Liga Juara-Juara pada tengah minggu dan walaupun mereka bakal bertemu pasukan lawan yang kurang berpengalaman, tempat mereka sudah ditentukan apabila United melangkah masuk peringkat seterusnya dan City disingkir keluar dari pertandingan.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger