1News Online:
Home » , , » Pemain patut pelajari dari Lucas

Pemain patut pelajari dari Lucas

Monday, December 3, 2012 | 4:15 PM

Pengurus Liverpool Brendan Rodgers yakin bahawa pasukan patut pelajari dari pemain tengah Lucas Leiva.

Pemain tengah Brazil itu telah menyesuaikan diri dalam pasukan untuk menang 1-0 ke atas Southampton dalam penampilan pertama setelah mengalami kecederaan peha sekaligus dikeculikan selama tiga bulan.

Prestasi beliau baru-baru ini telah menonjolkan kepentingan dalam pasukan dan telah menonjolkan peningkatan beliau setelah melalui permulaan yang sukar di Anfield.

Lucas telah ditawar oleh bekas pengurus Rafael Benitez dari Gremio untuk bayaran bernilai £5 juta pada 2007 dan walaupun telah disokong oleh para peminat kepada bekas pengurus itu, beliau dilanda kritikan yang telah menjejaskan pemain berusia 20 tahun itu.

Rodgers yakin bahawa Stewart Downing dan Jordan Henderson, kededua yang juga telah dipanggil sertai pasukan dan gagal untuk menyerlah dalam tempoh 16 bulan pertama, patut mempelajari dari pemain Brazil itu.

"Saya berpendapat bahawa beliau adalah seorang contoh yang baik," pengurus utara Ireland itu berkata setelah Daniel Agger berjaya menyempurnakan hantaran Glen Johnson untuk menandakan gol pertama beliau dalam musim ini setelah berjuang dalam babak pertama menentang the Saints.

"Saya pernah melihat beliau dalam kesedihan kadang kala dalam bilik persalinan - ia amat sukar untuk beliau.

"Namun, beliau yakin dalam sokongan yang diberikan dan tidak berputus asa.

"Pada peringkat awal, ia telah membenarkan beliau untuk kerap berjuang dan telah membuahkan hasil. Kini, beliau merupakan salah satu kunci utama dalam pasukan.

"Peluang seimbang untuk kesemua pemain. Semua orang akan mendapat peluang dan cukup penting untuk saya. Kami semua mempunyai peranan untuk dimainkan.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger