1News Online:
Home » , , » RvP Nyanyikan Lagu United, Kagawa Gangnam Style

RvP Nyanyikan Lagu United, Kagawa Gangnam Style

Tuesday, December 18, 2012 | 3:19 PM


Robin van Persie belum genap enam bulan membarisi skuad Manchester United tetapi rasa cintanya begitu mendalam untuk pasukan barunya itu. Begitu juga pemain berasal dari Jepun, Shinji Kagawa.

Namun, itu tidak menghalang dia begitu akrab dengan para pemain The Red Devils. Ia boleh dilihat semasa pertahanan senior MU, Rio Ferdinand mengadakan pesta di restoran miliknya, Rosso.

Bekas penyerang The Gunners itu dengan bersemangat menyanyikan lagu "Glory Glory Man.United" untuk memeriahkan suasana. Tidak nampak kerinduannya kepada bekas pasukannya, Arsenal. Van Persie sendiri sudah menjelma menjadi pemain penting bagi pasukan barunya.

Di luar padang, van Persie juga nampaknya sangat rapat dengan pemain-pemain Red Devils.

Tidak hanya Van Persie yang berusaha memeriahkan pesta itu. Shinji Kagawa juga tidak ketinggalan. Pemain asal Jepun itu dengan pe-de  ikut menyanyikan lagu. Dia memilih lagu popular milik PSY "Gangnam Style", lengkap dengan gaya tarian terkenal dari lagu itu.

Bahkan, Ferdinand sempat tweet , "Kagawa adalah lelaki yang kelakar. Dia membuat malamku selesa dengan lagu yang dinyanyikannya untuk para pemain! Klasik!"
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger