1News Online:
Home » , , » Wenger: Belanja pada Januari Bukan Fokus Utama Arsenal

Wenger: Belanja pada Januari Bukan Fokus Utama Arsenal

Monday, December 3, 2012 | 7:23 PM


London - Hingga saat ini, Arsenal masih tidak konsisten di Premier League. Namun Arsene Wenger menolak jika ingin membeli pemain pada perpindahan bulan Januari nanti adalah satu penyelesaian bagi pasukannya.

Sudah tujuh tahun Arsenal tidak memenangi gelaran. Kali terakhir 'The Gunners' mengrangkul trofi adalah Piala FA pada tahun 2005 lalu.

Sementara itu, Arsenal juga masih tidak konsisten pada Premier League musim ini. Dari enam perlawanan terakhir, hanya mencatatkan satu kemenangan, tiga seri, dan dua kekalahan.

Akibat keputusan itu, Arsenal kini  di tangga ke-10. Mereka tertinggal lima mata dengan Tottenhan Hotspur yang berada di tangga ke-empat.

Sebelum perlawanan menentang Swansea, sejumlah peminat Arsenal membuat protes. Sekumpulan peminat itu memprotes pihak atasan Arsenal berkaitan cara mereka menguruskan kelab.

"Pada masa ini ada rasa curiga di antara peminat, mereka tidak mempunyai kepercayaan diri penuh bahawa kami akan memenangi perlawanan. Apakah itu akan mempengaruhi penampilan kami? Saya tidak tahu," tutur Wenger seperti diambil di Sky Sports.

Wenger menyedari Arsenal memerlukan penambah baikan. Namun dia enggan menjadikan  perpindahan bulan Januari sebagai kunci utama untuk memecahkan masalah Arsenal masa ini.

"Kami harus mencari penyelesaian dari dalam, dan bukan terlalu banyak mencari penyelesaian dari luar," kata pengurus yang sudah 16 tahun membimbing Arsenal itu.

"Sampai Januari nanti kami mempunyai banyak perlawanan penting. Kami akan memutusan soal perpindahan pada bulan Januari nanti, tapi masa ini kami harus mencari penyelesaian sebelum Januari," katanya.
Kongsi artikel ini : :

Post a Comment

 
Copyright © 2012. 1News Online - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger